https://www.ecorganizer.nl/os-x-mountain-lion-en-ecorganizer-klaar-voor-de-zomer/_401_n__29_NL_73
Logo
Bel Ons!

Als het goed is, brengt Apple deze maand de opvolger van het huidige besturingssysteem op de markt: Mountain Lion of te wel OS X 10.8. Het beloofd een upgrade te worden met nog meer integratie tussen iPad, iPhone en Lap- en Desktops.

Voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen is het zaak om van te voren goed te (laten) controleren of uw hard- en software voldoet aan de eisen van dit nieuwe roofdier.

Wij hebben inmiddels uitgebreid met de diversie beta versies van Mountain Lion kunnen testen en daar zitten helaas weer de nodige haken en ogen aan. V.w.b. de client kant werkt FileMaker Pro 10 gelukkig nog naar behoren maar nieuwere versie van FileMaker Pro en FileMaker Server hebben wij nog niet aan de praat gekregen. Het wachten is nu op een nieuwe beta en/of de definitieve versie. V.w.b. de server versie is het zowiezo verstandig om een migratie goed voor te (laten) bereiden.

Adresboek heet nu Contacten en is verder dichtgetimmert. Als u nu vanuit ecOrganizer met Contacten gaat synchroniseren, krijgt u een melding dat ABtool toegang tot uw Contacten (/Adresboek) wil hebben. ABtool is het programma wat wij gebruiken om contactgegevens tussen ecOrganizer en Adresboek te synchroniseren. Door op ‘OK’ te klikken gaat het proces dan gewoon verder. U kunt dit definitief maken door onder Systeeminstellingen onder het tabje ‘Privacy’ de ‘ABtool’ aan te vinken als programma waarvoor toegang tot uw contactgegevens toegestaan is. Zie schermafbeeldingen van de waarschuwing en de instelling.

iCal heet nu Agenda en dit werkt gelukkig nog naar behoren. De taken zitten nu in een apart programmaatje dat Herinneringen (of Reminders in het Engels) heet. Wij zij druk bezig om onze ecSync module verder uit te breiden zodat wij ook taken vanuit ecOrganizer met Apple’s Herinneringen App kunnen synchroniseren. Het mooie daarvan is dat deze dan weer automagisch via de iCloud kunnen synchroniseren met de iPad en iPhone.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkeling en tot die tijd adviseren wij in ieder geval nog even af te wachten en ook goed uit te zoeken of alle andere benodigde hard- en software probleemloos met Mountain Lion gaan samenwerken.

Met vriendelijke groeten

Dick Honing

ECXS Information Systems
T 035-5233819
E info@ecorganizer.nl
W www.ecOrganizer.nl