https://www.ecorganizer.nl/in-de-media/klantverhalen/capable
Logo
Bel Ons!

Capable: alles verbonden met FileMaker

Capable is dé specialist in maatwerk als het gaat om kabels, connectoren en behuizingen. Binnen Capable zelf is FileMaker de bindende factor.

Apparaten werken pas als ze zijn aangesloten. Op stroom, op andere apparaten, op uitleesmeters of een compleet netwerk. Die aansluitingen zijn het werk van Capable, dé specialist in maatwerk als het gaat om kabels, connectoren en systemen. Binnen Capable zelf is FileMaker de bindende factor.

Capable is nou echt zo'n bedrijf waar Nederland trots op kan zijn. Klein, gespecialiseerd, internationaal, kennisintensief en hoogwaardig in elk aspect. Ondertussen heeft u waarschijnlijk nog nooit een product van Capable gezien want het is altijd weggewerkt in apparaten of leidingen. Maar u heeft wel producten van Capable gebruikt. Als u bijvoorbeeld wel eens vliegt en een warme maaltijd krijgt, heeft u 90% kans dat deze is bereid in een stoomoven die bekabeld is door Capable. Zo zijn de oplossingen van Capable te vinden bij tal van hoogwaardige elektronische toepassingen. Capable levert bijvoorbeeld drijvende kabels aan de offshore industrie, miniatuurbekabeling aan de ruimtevaartindustrie, implanteerbare kabel aan de medische industrie, minisystemen voor auto's en tankbekabeling aan defensie. Als het maar geen massawerk is en klanten heel specifieke eisen hebben - hoe moeilijker, hoe beter.

100% projectmatig werken

Binnen Capable is Marty van Wanrooij als Operations Manager onder meer verantwoordelijk voor alle administratieve processen en de IT. Hij was het ook die in 1996 FileMaker bij Capable introduceerde: "We gebruiken FileMaker al heel lang. En zoals dat zo vaak gaat, zijn we klein begonnen. In ons geval werd het steeds belangrijker dat we projectmatig konden werken en we zochten dus een oplossing voor de projectadministratie. We hebben verschillende opties bekeken, maar kwamen al snel bij FileMaker uit omdat je die heel makkelijk, volledig op je eigen bedrijf kunt toesnijden."

De projectmatige aanpak was van belang omdat Capable voor elke klant een uniek product maakt. Marty: "Vanuit de klantspecifieke toepassing analyseren wij het probleem en de eisen waaraan het eindproduct moet voldoen. Op basis van die informatie, aangevuld met onze eigen kennis en ervaring op het gebied van materialen, isolatie, toepassing en productie, selecteren wij de juiste componenten om het product te bouwen. Vanuit de geselecteerde componenten ontwerpen we vervolgens het product dat het best bij de applicatie past. Capable produceert dan ook in kleine series, elk is een eigen project."

De projectadministratie binnen FileMaker beviel goed, Marty van Wanrooij: "En dan knoop je er iets aan, relatiebeheer, en zo gaat het steeds verder. We hadden ondertussen nog een oud systeem voor orderadministratie, inkoop, facturen,alles eigenlijk. Maar daar kwam geen muis aan te pas. Een achterhaald en heel gebruiksonvriendelijk systeem."

Ik vergelijk onze toepassing zo af en toe met wat er nieuw voorhanden is in de markt en dan is de conclusie dat we nog steeds in de maat lopen. Onze FileMaker toepassing levert en kan alles wat je als innovaties in de markt vindt.
Marty van Wanrooij — Capable

Bloedsomloop van het bedrijf

In 1999 liet Capable een alternatief in FileMaker ontwerpen door Dick Honing, van de FileMaker specialist ECXS in Huizen. Marty van Wanrooij: "We wilden zowel geïntegreerd, als projectmatig kunnen werken. Dat is gelukt. We hebben nu een FileMaker toepassing voor alles, de financiële administratie, correspondentie, orderadministratie, facturering en uiteraard de projectadministratie. Daarbij is FileMaker Go essentieel. De mensen op de werkvloer, die de kabelbomen maken, hebben elk een eigen iPad met FileMaker Go erop. Als ze ergens aan beginnen, scannen ze zichzelf, productiecode en dan hebben ze ogenblikkelijk toegang tot alle specificaties en werkinstructies, inclusief de tekeningen waarop ze kunnen inzoomen. Bovendien start en eindigt de tijdsregistratie vanzelf. Dus alles werkt per project en is tegelijkertijd geïntegreerd tot een compleet ERP en meer dan dat. En dan ook nog eens eentje die op ons lijf is geschreven. Het is de bloedsomloop van ons bedrijf."

Download de Casus
www.capable.nl