https://www.ecorganizer.nl/in-de-media/casus/tentworx
Logo
Bel Ons!

Flexibiliteit en controle

Tentworx verhuurt flextenten aan bedrijven en particulieren en zocht Mac OS-software waarmee ze hun groeiend aantal klanten en projecten overzichtelijk konden registreren. Ze werken nu naar tevredenheid met een aantal modules van ecOrganizer.

De bedoeïenentent als basis voor een kleurrijke en eigen­ tijdse constructie voor gebruik tijdens evenementen: dat was het idee van Karina Elenbaas toen zij het bedrijf Tentworx startte. Geïnspireerd door haar tijd in Zuid­ Afrika, begon deze ondernemer met het verhuren van hi­tech stretchdoeken aan bedrijven en particulieren. De tenten zijn niet langer gemaakt van traditioneel geitenhaar, maar van wateraf­ stotend, UV­bestendig materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Wat begon met drie tenten is vijf jaar later een bloeiend bedrijf met ruim 45 flextenten in de verhuur. Klanten zijn cateraars, bedrijven en particulieren die net even iets anders willen voor hun evenement, of dat nu in de vrije natuur gehouden wordt, in een hypermodern complex of in een monumentaal gebouw.

Compatibiliteit

Elenbaas werkt haar hele leven al met Apple Macintosh en wilde dus ook voor de administratieve kant van het bedrijf een oplossing die daar soepel op werkte.“Karina is al jaren een Mac-fan,” zegt office manager Sven Zantkuijl. “We hebben alle soorten staan en breidden als vanzelf uit naar iPhone en iPad. Alles is compatible en we hebben overal toegang tot onze gegevens.”

Controle

De software waar ze mee werkten was te beperkt voor het groeiend bedrijf en Tentworx ging begin 2011 op zoek naar een nieuwe leverancier.“We wilden alle klanten, prospects en projecten in één systeem zetten en ze naar eigen behoefte in categoriën indelen zodat we de groepen makkelijk afzonderlijk kunnen benaderen. Het was voor ons belangrijk om makkelijk zelf dingen aan te passen in het systeem zonder dat we direct moesten uitbesteden. Daarnaast wilden we een historisch overzicht en uiteraard de lopende tentreserveringen bijhouden zodat we weten wanneer onze producten wel en niet beschikbaar zijn.” Tentworx zocht op internet naar grote softwareleveran­ ciers, vroeg offertes op en referenties en kwam pas laat terecht bij ecOrganizer.“Een relatie wees ons op dit bedrijf in Huizen. Ik was in eerste instantie wat huiverig voor het benaderen van een kleiner bedrijf, maar na de eerste demonstratie waren we verkocht.We vuurden enorm veel vragen af en ze werden allemaal beantwoord.”

Flexibiliteit

Voor Tentworx telt – behalve de“onbegrensde service” - ook de flexibiliteit van ecOrganizer.“Tentworx wil zelf wijzigingen kunnen doorvoeren, zelf categoriën kunnen aanmaken, niet altijd maar hoeven wachten op de leverancier. Controle telt voor een ondernemer. We vinden het ook prettig dat we even kunnen wachten met het aanschaffen van de volgende module, omdat die er straks probleemloos aan toegevoegd kan worden.” Na de hectische zomermaanden heeft Sven in het najaar tijd om zich verder te verdiepen in het systeem.“

De volgende stap wordt Facturatie en in de toekomst wil ik meer doen met personeelsplanning.

Download de Casus
www.tentworx.nl